icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 oktober 2020

Bijzondere hijsklus op hoogspanningsstation Maasvlakte 380 kV

Op het hoogspanningsstation Maasvlakte 380 kV is een bijzondere hijsklus verricht. Voor deze klus moest er een speciale hijsconstructie neergezet worden om het takkenhuisje te kunnen plaatsen onder de hoogspanningsrail.

Een creatieve oplossing

Een conventionele hijskraan kan het huisje niet plaatsen omdat er geen ruimte is om te manoeuvreren tussen de hoogspanningsrails. Eerder dit jaar is het idee voor de speciale hijsconstructie al bedacht, maar nu is het dan eindelijk zover. Het opbouwen van de hijsinstallatie en het plaatsen van het takkenhuisje is begonnen!

Dank aan het hele projectteam en de onderaannemers van Volker Energy Solutions voor de inzet tijdens het bedenken en uitvoeren van deze bijzondere klus. Een creatieve oplossing die de uitbreiding op het hoogspanningsstation Maasvlakte 380 kV weer een stuk dichterbij brengt.