icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 30 juni 2022

Coronatest op station Rilland 380kV

Op hoogspanningsstation Rilland 380kV in Zeeland bouwt Volker Energy Solutions voor TenneT twee extra 380kV velden, twee koppeltransformatoren geplaatst en twee volledige 150kV velden.

Corona in de hoogspanning

Kort geleden heeft hier een zogenaamde coronatest plaatsgevonden Waarom vraag je je mogelijk af? Corona staat in de hoogspanning voor ontlading. Dit kan in de hoogspanning leiden tot vermogensverlies, geluidshinder, elektromagnetische velden en mogelijke schade aan componenten.

Kwaliteitscontrole op eerder verrichtte primaire werkzaamheden

Kwaliteit en veiligheid is uiterst belangrijk in ons werk. De coronatest is onderdeel van een gebruikelijke kwaliteitscontrole op onze eerdere verrichte primaire werkzaamheden. Met deze test controleren we of alle geleiders en klemmen goed gemonteerd zijn en of de verbindingen van de primaire componenten goed functioneren. Om deze reden moet een installatie, wanneer het aangesloten is op het net, coronavrij zijn. De test toont aan of de installatie voldoet aan de gestelde eisen met betrekking tot de coronagevoeligheid.

De positieve afronding van de belangrijke test en het leggen van de eerste scherfwand rondom de transformator werd feestelijk gevierd met een pizza bus op locatie.

Lijkt werken in de hoogspanning jou ook wat?

Check dan zeker onze vacatures.

Carrière maken in de hoogspanning