icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 07 december 2021

Landstation HKZ is opgeleverd en in bedrijf genomen!

Volker Energy Solutions heeft samen met TenneT een compleet nieuw 220kV/380kV transformatorstation gerealiseerd, Landstation Hollandse Kust Zuid (HKZ), naast de Euromax terminal op de tweede Maasvlakte. Het landstation is inmiddels opgeleverd en in bedrijf genomen.

Volker Energy Solutions realiseert de energietransitie

Als onderdeel van de energietransitie zijn meerdere windmolenparken voor de kust van Nederland gebouwd. Windpark Hollandse Kust Zuid (HKZ) is er hier één van. Om deze energie aan land te brengen en aan te sluiten op het bestaande hoogspanningsnet was uitbreiding van het bestaande netwerk van TenneT noodzakelijk. Daarvoor heeft Volker Energy Solutions samen met TenneT een compleet nieuw 220kV/380kV transformatorstation gerealiseerd, Landstation Hollandse Kust Zuid (HKZ), naast de Euromax terminal op de tweede Maasvlakte. Hier hebben de hoogspanningsspecialisten van Volker Energy Solutions meer dan anderhalf jaar aan gewerkt.