icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 maart 2022

Volker ES bouwt mee aan windpark Greenport Venlo

Op Greenport Venlo komen in 2022 acht windturbines, waarvan vijf grote en drie kleinere. Samen zorgen deze turbines voor een duurzame energieopwekking die ongeveer 30.000 huishoudens in deze regio kan voorzien van elektriciteit. Het windpark Greenport Venlo komt te liggen langs het spoor tussen Venlo en Horst-Sevenum.

Volker Energy Solutions werkt samen met andere VolkerWessels ondernemingen

VolkerWind is gecontracteerd als aannemer voor de realisatie. Dit doen zij in samenwerking met Visser & Smit Hanab, KWS Infra en Van Hattum en Blankevoort allen zijn dit VolkerWessels-ondernemingen.
Dankzij deze integrale uitvoering zijn het aantal raakvlakken tussen de disciplines geminimaliseerd.

E-scope Volker Energy Solutions

Volker Energy Solutions is verantwoordelijk voor de E-scope van dit project. Onze werkzaamheden bestaan onder meer uit het ontwerpen en aanleggen van de kabel verbindingen en het leveren plaatsen van het inkoopstation. Bovendien monteren we de kabels in zowel het inkoopstation als de windmolens. Zo zetten wij weer een stap vooruit in het realiseren van de energietransitie naar hernieuwbare duurzame energie.

Lees hier meer over onze werkzaamheden op dit project.