icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 juli 2022

Viering belangrijke mijlpaal energietransitie op de Maasvlakte

Tijdens het TenneT TSO B.V. - Net op Zee event - vierden we een zeer belangrijke mijlpaal, namelijk de oplevering van het net op zee Hollandse Kust Zuid, afkorting HKZ.

HKZ is de allereerste aansluiting van een offshore windpark op hoogspanningsstation De Maasvlakte en de Randstad 380 kV- Zuidring. Het windpark zal een hoeveelheid groene stroom opwekken die gelijk staat aan het energiegebruik van anderhalf miljoen huishoudens per jaar. Via het landelijk hoogspanningsnet gaat de windenergie dan naar de stroomgebruiker in het land.

Volker Energy Solutions heeft de bouw van het landstation HKZ gerealiseerd en het ontwerp & bouw van de aansluiting op station Maasvlakte 380kV. Tijdens het event deelden ook wij, als een van de aannemers, mee aan de paneldiscussie. We gaven onze kijk op: "Hoe we gezamenlijk de energietransitie realiseren?" en "Hoe kunnen bijdragen aan het klimaatakkoord?".

[afbeeldingen: Tennet Net op Zee event 2022]