icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 juli 2021

Volker-ES gaat van start op hoogspanningsstation Rilland 380kV in Zeeland

Volker Energy Solutions is gestart met de werkzaamheden op hoogspanningsstation Rilland 380kV in Zeeland. In opdracht van TenneT worden er twee extra 380kV velden gebouwd, twee koppeltransformatoren geplaatst en twee volledige 150kV velden gebouwd.

De werkzaamheden zijn gestart in het mooie Zeeland

De 150kV velden komen binnen de grenzen van het 380kV station en worden vanwege beperkte ruimte in een L-vorm gebouwd. Deze uitbreiding is nodig voor de lokale versterking van het hoogspanningsnet omdat er in Zeeland in hoog tempo heel veel wind- en zonne-energie aangesloten moet worden.

Samen met VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw en Gebr. Van Kessel is begonnen aan het eerste graafwerk. Voor de veiligheid is het volledige werkterrein met bouwhekken afgescherm van het in bedrijf staande station. Na het verwijderen van het porfier en zand zijn inmiddels zo'n 100 van de 290 boorpalen de grond in gedraaid.