icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Borssele

Volker-ES bouwt mee aan stopcontact op zee

Op maandag 30 maart jl. vertrok de 3.650 ton zware OHVS Borssele Beta uit de haven van Schiedam op een ponton geschoven bij HSM Offshore en werd op sleep genomen door zeesleper Centaurus. Het gevaarte is 25 meter hoog, 58 meter lang en 32 meter breed. De naam van dit grote stopcontact op zee luidt Borssele Beta Platform. Het is het tweede stopcontact, welke van de HSM werf vertrok richting zee. Daar ver voor de kust bij Borssele liggen de windmolenparken Borssele III, IV en V. Beide transformatorplatformen zullen dienen als verbindstation voor de beide windmolenparken. De vele kabels van de windmolens komen in de verbindstations aan.

beta2
De bovenbouw (topside) bestaat uit drie binnen verdiepingen (main deck, utility deck, control deck) en een buitendek (roof deck).

System Integration

Volker Energy Solutions heeft de System Integration aangepakt conform de eis op basis van System Engineering. System Engineering is een werkmethode die al langer bekend is in de GWW-sector en zijn intrede doet binnen de hoogspanningsmarkt. System Engineering kent drie engineeringsfasen voor dit project:

  • Tijdens de eerste fase (SRA) gaat engineering de eisen analyseren die opgesteld zijn door de klant en deze eisen worden verwerkt in een database.
  • De tweede fase wordt ook wel de DO-fase genoemd en tijdens deze fase gaat engineering in werkpakketen aantonen aan de klant dat het ontwerp voldoet aan de eisen.
  • De derde fase is het uitvoeringsontwerp, ook wel de UO-fase genoemd. In deze fase worden de pakketten gereed gemaakt voor de uitvoering.

beta6
beta4