Zoeken

Duurzaamheid: kennislunch over CSR

Tijdens de kennislunch van Volker Energy Solutions bij de Willemswerf in Rotterdam, namen collega's Ingmar en Rebecca ons mee in de wereld van CSR, oftewel Corporate Social Responsibility met duurzaamheid en circulariteit als thema’s. Met informatie over het Emissievrij 2030-beleid van VolkerWessels, de implicaties ervan voor V-ES en welke maatregelen we kunnen nemen om deze doelstelling te bewerkstelligen. Er was uitleg over de betekenis van scope 1, 2 en 3 emissies, de categorieën waarin onze werkzaamheden de meeste CO2-uitstoot veroorzaken en mogelijke maatregelen om deze uitstoot te verminderen.

pano CSR lunch ves.jpg
20230516_124532.jpg

Verduurzaming in de ontwerpfase

Naast het verduidelijken van termen en cijfers kregen we ook inzicht in het concept ''ontwerpverduurzaming''. Dit omvat het slim overwegen, inventief verminderen en nadenken over materiaalkeuze, levensduur en onderhoudbaarheid al tijdens de ontwerpfase. Het begint allemaal in de ontwerpfase, met de uitdaging om binnen de eisen van de opdrachtgever te blijven en daarin samen op te trekken. Creativiteit en oorspronkelijkheid spelen hierbij een cruciale rol, maar het fundament wordt gevormd door onze overtuiging dat het noodzakelijk is én dat we het willen doen in het kader van People Planet Profit.

20230516_131516.jpg

Vogelhuisjes van Level-5

Na afloop van de kennislunch werden er drie winnaars van de quiz beloond met een vogelhuisje. Deze unieke vogelhuisjes zijn gemaakt door Level-5 en passen goed binnen het thema circulariteit van de kennislunch. De TalentHub van Level-5 gebruikt namelijk rest- en afvalstromen voor het maken van producten. Zo zijn de vogelhuisjes volledig gemaakt van afvalmateriaal van de bouwplaats! Daarnaast richten ze zich op het bieden van leerstages aan mensen die op zoek zijn naar nieuwe perspectieven op de arbeidsmarkt, dus dit sluit aan bij de S van social responsibility.