Zoeken
Beverwijk guruz
Project Maasbracht_kabelteam_Volker Energy Solutions (2).jpg

WAVE - Wees Alert, Veiligheid Eerst

WAVE is het veiligheidsprogramma van VolkerWessels. De kernwaarde is: ‘We werken veilig of we werken niet'. Dat betekent ook dat je verantwoordelijkheid neemt, voor je eigen veiligheid en die van anderen. We zorgen voor elkaar en spreken elkaar aan op (on)veilig gedrag. Op die manier leren we van onze fouten en zorgen we ervoor dat iedereen elke dag veilig thuis komt. Al onze medewerkers hebben de WAVE-app op hun telefoon om alle zaken rondom veiligwerken en -gedrag te registreren. Zo kunnen wij relevante zaken ook meetbaar maken om ervan te leren.

Lees hier meer over WAVE
collega's hoogspanningsstation

Trede 4 op de Veiligheidsladder

Goed veiligheidsgedrag is van groot belang voor de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers. Om het veiligheidsbewustzijn en gedrag te verbeteren en te borgen binnen ons bedrijf, maken wij gebruik van de Veiligheidsladder. Deze wordt beheerd door NEN (het Nederlands Normalisatie Instituut) en geeft een onafhankelijke waardering van de aandacht voor veiligheid, en de mate waarin de gehele organisatie bezig is met veiligheid.

De ladder kun je als organisatie opklimmen vanaf trede 1 naar 5; hoe veiliger een bedrijf werkt hoe hoger de trede van de ladder. Wij zijn trots op positie 4 op de veiligheidsladder voor onze organisatie. Dat betekent namelijk dat wij proactief bezig zijn met veiligheid, dat dit een hoge prioriteit heeft en dat we continue proberen te verbeteren. Want veiligheid is en blijft een zaak van continue aandacht van iedereen die betrokken is bij onze werkzaamheden.