Zoeken

Eerste windturbines leveren binnenkort groene energie

Nadat vorig jaar offshore highvoltage substation Alpha in bedrijf is genomen, staat inmiddels ook de Bèta op zijn plek op de Noordzee en zijn de werkzaamheden in volle gang om de windparken Borssele III, IV en V aan te sluiten op het platform.

DSC00290.jpg

Begeleiding werkzaamheden door Volker-ES

Afgelopen weken is collega Marco Vogel als Installatie Verantwoordelijke namens HSM en Volker Energy Solutions naar het platform geweest om de werkzaamheden te begeleiden. Marco is verantwoordelijk voor de veilige bedrijfsvoering van de elektrotechnische installaties op het platform, totdat het platform wordt overgedragen aan TenneT. 

Vervoer naar het platform op zee

Vervoer gaat per boot (zie de gele Crew Transfer Vessel) of via helikopter. Om dit veilig te kunnen doen zijn hiervoor trainingen nodig zoals sea survival en werken op hoogte zodat je in geval van een calamiteit elkaar en jezelf kunt redden op zee. De personeelsverblijven zijn op een self elevating platform, de Seafox 7, die nu naast het platform staat. 

Binnenkort zullen de eerste windturbines energie gaan leveren. Gaaf project en mooi dat wij ook nu nog als Volker Energy Solutions betrokken zijn en meewerken aan het realiseren van de energietransitie!