Zoeken

Het kabelteam in actie op hoogspanningsstation Rilland

Volker Energy Solutions is druk bezig met de werkzaamheden op hoogspanningsstation Rilland 380 kV in Zeeland. In opdracht van TenneT worden er twee extra 380 kV velden gebouwd, twee koppeltransformatoren geplaatst en twee volledige 150kV velden gebouwd. Op dit moment is ook het kabelteam druk bezig met het aanleggen van de 150 kV hoogspanningskabels.

ea193e51-2f02-422d-a1d7-0e6af2e2d442.jpg

150kV hoogspanningskabels worden nu aangelegd

Op station Rilland is ons kabelteam druk bezig met het aanleggen van de 150 kV hoogspanningskabels. De kabels liggen in een slinger zodat er genoeg overlengte is. Mocht er iets fout gaan met het maken van de kabeleindsluitingen, dan blijft er genoeg kabel over om een nieuwe kabeleindsluiting te maken zonder dat er een geheel nieuwe kabel getrokken hoeft te worden.

Op het hoogspanningsstation houden wij ons op dit moment bezig met het terug aanbrengen van porfier en het aanleggen van bestrating richting de veldhuisjes. Ook wordt de laatste hand gelegd aan het meten van overgangsweerstanden, het aansluiten van secundaire kabels en aardingswerkzaamheden. Ondertussen zijn de commissioning engineers van Volker Energy Solutions bezig met het testen van de gehele hoogspanningsinstallatie.