Zoeken

Kjell vertelt over zijn nieuwe rol als manager Hoogspanningslijnen

Kjell-Erik Prins studeerde bouwkunde aan de TU Delft, werd eind 2019 trainee bij Visser & Smit Hanab en werkt nu als manager hoogspanningslijnen bij Volker Energy Solutions; “Ik vind de energiemarkt een heel interessante markt, maar sluit het helemaal aan op mijn studie? Nee, eerlijk gezegd niet. Ik zie opleidingen eigenlijk meer als een goede basis hoe je dingen moet aanpakken, hoe je erin moet staan en dat kan je overal toepassen.”

20230906_153413.jpg

Hoogspanningslijnen, een nieuwe activiteit van Volker Energy Solutions

Door uiteenlopende projecten en taken heeft Kjell als trainee veel geleerd; ‘Je ziet verschillen tussen de business units en projectteams, maar vooral tussen de manieren van leidinggeven. Ik heb daar veel van opgestoken en kan dat gebruiken in mijn huidige functie. De eerste werkzaamheden ga ik doen als Projectleider om de inhoud beter te leren kennen, aansluitend bij onze filosofie dat je moet ervaren waar je het over hebt."

Hoogspanningslijnen is een nieuwe activiteit van Volker-ES en de focus ligt nu op het opzetten en uitbouwen hiervan. Wij zijn de enige aannemer in Nederland die, vanuit de afgesloten raamovereenkomsten, alle projecten voor TenneT TSO B.V. kunnen doen. Dat zijn de EU-301, de hoogspanningslijnen, de EU-302, de ondergrondse #kabelverbindingen en de EU-303, de hoogspanningsstations.

Kjell heeft veel ambities; “Ik ben geïnteresseerd in innovatie. De energietransitie moet snel bewegen, dus moeten we innovatief en ruimdenkend zijn. Dat vind ik heel belangrijk; voor de wereld, voor Volker-ES en voor mezelf.”