Zoeken

Volker-ES levert landstation Hollandse Kust Zuid op

Het is zover: landstation Hollandse Kust Zuid is klaar voor gebruik. Tijdens het oplevermoment heeft Volker Energy Solutions het nieuwe hoogspanningsstation overgedragen aan TenneT.

IMG_1829.jpg

Vanuit het niets een hoogspanningsstation engineeren en bouwen

De vraag vanuit opdrachtgever TenneT bestond uit het in greenfield realiseren van de installatiescope voor het landstation. Dit huzarenstukje om op een kale vlakte dit complete station te realiseren is één van de specialismes van Volker Energy Solutions. De opdracht bestond primair uit de 220/380kV schakeltuin en een 33kV verdeelinrichting. Verder diende ten behoeve van de besturing, signalering en voeding de secundaire, tertiaire, en telecominstallaties gemaakt te worden. Het primaire, secundaire en telecomontwerp was aangeleverd door TenneT waarop Volker-ES detailengineering heeft uitgevoerd om de panelen te realiseren. De gehele tertiaire scope is door onze mensen ontworpen, gebouwd en aangesloten.

Goede samenwerking met TenneT is de succesfactor

We zijn er erg trots op dat we dit volgens planning hebben gehaald. Het project is naar tevredenheid van opdrachtgever TenneT uitgevoerd, wat voor een groot deel te danken is aan de prettige samenwerking met het team van TenneT. Gezamenlijk is het project veilig en succesvol tot een einde gebracht!