Zoeken

Mark over zijn rol als werkvoorbereider bij Volker Energy Solutions

Mark startte als trainee en is nu werkvoorbereider bij Volker Energy Solutions: “Tijdens mijn studie Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool in Rotterdam werd mij al snel duidelijk dat ik graag een bijdrage wil leveren aan de energietransitie in Nederland. Werktuigbouwkunde is een brede studie, daarom heb ik daarna nog een post-hbo Elektrotechniek gevolgd.

221215 - 26.jpg
221215 - 35.jpg

Als werkvoorbereider schat je zelf in hoe proactief je kunt bijdragen

Bij de aanleg van het hoogspanningsstation Oosterhout vormde ik samen met de uitvoerder en de projectleider een hecht team. Er zijn rond de 20 mensen gelijktijdig aan het werk, maar gedurende het project zie je wel 100 verschillende mensen. De projectmanager is eindverantwoordelijk en de uitvoerder doet de dagelijkse aansturing met ondersteuning van de werkvoorbereider. Je schakelt ook veel met de projectleider, waardoor je betrokken raakt bij de planning en financiële kant van het project, hier kun je proactief aan bijdragen.

221215 - 31.jpg

Ruimte voor flexibiliteit

Mijn werk en privé balans hangt een beetje af van de fase waarin het project zit. Als een project in de uitvoering is, is het belangrijk dat ik er zoveel mogelijk ben en maak ik lange dagen samen met mijn collega’s. Dat is dan hard werken, met een hoog gevoel van voldoening. In de ontwerpfase en de afrondende fase is het wat minder star en is er veel ruimte voor flexibiliteit, dus ook voor thuiswerken of op een andere locatie werken, zoals op kantoor in plaats van in de bouwkeet. En dat vind ik heel erg fijn”.