Zoeken

Rondleiding bij de meterkast van Limburg

Gisteren kreeg de landelijke pers een rondleiding op TenneT station Maasbracht dat ook wel ‘de meterkast van Limburg’ wordt genoemd. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar elektra en het oplossen van de opstopping in het Limburgse netwerk wordt het huidige 380 kV-station daterend uit 1967 helemaal vernieuwd.

IMG-20220922-WA0015.jpg

Meer stroom voor Limburg

Daarvoor worden eerst vijf bestaande verbindingen onder de grond gebracht waardoor er ruimte ontstaat voor de nieuwe installatie. Ook het 150kV-station wordt aangepast zodat het klaar is voor de toekomst. Wij zijn uiteraard trots om hieraan mee te werken! Het kabelteam van Volker Energy Solutions is ondermeer bezig met het klaarmaken van de enorm brede sleuven, waarna de kabels in een bundel van meer dan 20 kabels getrokken kunnen worden.

Station Maasbracht zal uiteindelijk in 2028, 42 voetbalvelden groot zijn en is daarmee een van de grootste hoogspanningsstations van TenneT in Nederland. De verbindingen met Duitsland en België, zogeheten interconnectors, onderstrepen nog eens extra het belang van dit station in het zuiden van ons land