Zoeken

Volker Energy Solutions: samen sterk in Vierverlaten

Het team van Volker Energy Solutions heeft hard gewerkt aan uitbreiding van het bestaande hoogspanningsstation Vierverlaten, net buiten de stad Groningen. Uitvoerder Jasper van Rijnberk en voorman Gerard van der Veen, beiden afkomstig uit de regio Rotterdam, werden voor dit project tijdelijk ‘noorderlingen’. Vanuit Hellevoetsluis en Dordrecht stappen ze iedere zondagavond in de auto, op naar hun hotel vlakbij Groningen. Daar verblijven Jasper en Gerard de rest van de week. Op vrijdag reizen ze aan het begin van de middag weer naar huis. “Het was wel even wennen hoor”, vinden ze allebei, “we hadden tot nu toe altijd in de omgeving van Rotterdam gewerkt. Het noorden heeft zeker voordelen. Het is hier rustiger, er zijn nauwelijks files en Groningen is een leuke stad. Maar geef ons toch maar de drukte van onze thuisomgeving!”

Patrick&Jasper-21.jpg
Veilige afstand.jpg

Klaar voor de toekomst

In Vierverlaten wordt in opdracht van TenneT een compleet nieuw 380kV hoogspanningsstation gerealiseerd. V-ES heeft het huidige 110kV hoogspanningsstation vernieuwd en uitgebreid. Er zijn in de afgelopen maanden drie nieuwe 110kV transformatorvelden aangelegd en de bestaande twee velden hebben een upgrade gekregen. Gerard maakt deel uit van het team dat voor de aanleg van de ondergrondse kabels zorgt, Jasper leidt het bovengrondse deel, dus de nieuw- en verbouw van de transformatorvelden. “Het is mooi dat we dit nu in z’n geheel kunnen doen voor opdrachtgevers. In april waren er twee mooie mijlpalen: de lijn voor het 380 kV transport vanuit de Eemshaven werd in gebruik genomen en afgelopen 20 april was de officiële ingebruikname van het hoogspanningsstation vertelt Jasper.”​​​​​​​

Patrick&Jasper-28.jpg

Teamwork is de sleutel voor succes én plezier in het werk

“Voor ons was dit het eerste project dat we met de samengevoegde afdelingen voor onder- en bovengronds hoogspanningswerk doen”, zegt Gerard. “Ik was benieuwd hoe dat zou gaan. Het antwoord is duidelijk: prima! Ik vind dat je moet openstaan voor samenwerking en elkaars expertise. Jasper had alles erg goed voorbereid, dat gaf meteen vertrouwen.” Volgens Jasper krijgt de samenvoeging steeds meer vorm. “Het kost tijd, ook daar moet je energie in stoppen! Maar we zijn hoe dan ook afhankelijk van elkaar en moeten het samen bolwerken. In dit project is gebleken dat we dat uitstekend kunnen, ik vind dat echt een toegevoegde waarde, ook richting klanten. Dat we samen in hetzelfde hotel logeerden en ’s avonds gezellig samen konden eten, heeft  ook zeker aan het goede teamwork bijgedragen.”

Patrick&Jasper-20.jpg

Elkaar helpen en versterken geeft energie

Er waren uitdagingen genoeg in de afgelopen maanden, zoals een ingewikkelde raketpersboring op vier meter diepte, onder een bestaande leiding door. “Daar ligt niet onze expertise, maar je helpt elkaar zoveel mogelijk”, vindt Jasper. “Bijvoorbeeld toen het team van Gerard door slecht weer later dan gepland kon beginnen met het trekken van de hoofdkabel, ben ik met mijn team bijgesprongen. Dat is ook eigenlijk niet meer dan normaal.” Voor ‘team Jasper & Gerard’ zit het er nu voorlopig op, maar ze zijn het er roerend over eens: “dit project heeft ons dichter bij elkaar gebracht.”