Zoeken

HSM contracteert Joulz nu ook voor Borssele Beta

Wind op zee betaalbaarder maken: dat is het doel van de omvangrijke wind-op-zee projecten Borssele Alpha en Borssele Beta van TenneT TSO.

ondertekening_borssele_beta_23112017_2.jpg

HSM Offshore bouwt de fundatie en het offshore transformatorstation voor het aansluiten van beide 700 MW windparken op het elektriciteitsnet. Joulz Energy Solutions is op 23 november 2017 door HSM als onderaannemer gecontracteerd voor Borssele Beta. Al eerder dit jaar zijn we als onderaannemer voor HSM gestart met engineeringswerkzaamheden voor Borssele Alpha.

Onderstreping van onze expertise

Sales Director Joulz Jan Willem Kijlstra: ‘Wij zijn bijzonder blij  met onze betrokkenheid bij de offshore stations voor Borssele Alpha en nu ook Beta. Het bewijst dat Joulz Energy Solutions beschikt over een waardevolle expertise op het gebied van hoogspanning die zich uitstrekt tot de offshore windmarkt. De samenwerking binnen project Borssele Alpha verloopt zeer voorspoedig. Wij kijken ernaar uit om deze samenwerking uit te breiden naar een identiek mooi en duurzaam project.’ 

De rol van Joulz Energy Solutions binnen Borssele Beta

Senior Accountmanager Kerem Kaplan: ‘Onze werkzaamheden voor Borssele Beta zijn identiek aan die voor Borssele Alpha. Inmiddels zijn we daar in de fase van het definitief ontwerp. Binnen beide projecten zijn wij als Joulz  verantwoordelijk voor de system integratie van alle High Voltage (HV) componenten op het transformatorstation. Tevens omvat ons werk het ontwerpen van de secundaire installaties en het integreren van het HV SCADA, inclusief het testen en de installatie hiervan. Ook levering en installatie van onder andere de door ons ontworpen besturing- en beveiligingspanelen en de 66kV kabel op het OHVS hoort tot ons takenpakket. De onshore commissioning is een gedeelde verantwoordelijkheid met HSM en Iv-Oil & Gas (Iv), eveneens onderaannemer van HSM.’

De achtergrond: meer windenergie op zee

Borssele Alpha en Beta zijn de eerste grootschalige windparken die worden geconstrueerd onder het Nationaal Energie Akkoord. Naar verwachting is Borssele Alpha in 2019 operationeel, voor 2020 staat Borssele Beta gepland. Tot 2023 breidt TenneT de capaciteit van offshore wind uit met minimaal 3.500 MW.