Zoeken
Joulz_Merseyweg_01_DSC9691.jpg

Onderhoudsproject “Turnaround Merseyweg 2015”

Volker Energy Solutions heeft het onderhoudsproject “Turnaround Merseyweg 2015” uitgevoerd. Dit onderhoudsproject vond plaats aan het TenneT-station Merseyweg 150 kV. Het gaat om groot onderhoud volgens de TenneT onderhoudsrichtlijnen. Het hoogspanningsstation ligt midden in de petrochemische plant van Huntsman–Air Liquide in het Botlekgebied. Volker Energy Solutions werkte tijdens deze opdracht drie weken achtereen van maandag tot en met vrijdag 24/7 in tweeploegendienst.

Veiligheid voorop

Het werken in een dergelijke omgeving, waar explosiegevaarlijke processen plaatsvinden, stelde extra hoge eisen aan de veiligheid. Staat binnen Volker Energy Solutions veilig werken al hoog in het vaandel, tijdens dit project hebben we hieraan nog meer aandacht besteed. “Turnaround Merseyweg 2015” bewijst dat Volker Energy Solutions volledig uitgerust is om in een complexe industriële omgeving uitstekend werk te leveren.

Strakke planning

De werkzaamheden omvatten, naast regulier groot onderhoud, het vervangen van een vermogensschakelaar en ophalen van een kabel. De planning van “Turnaround Merseyweg 2015” was uitdagend. Dit gold met name tijdens het werken in de kritieke zone waar het werk binnen 48 uur non-stop moest worden uitgevoerd. Langer kan Air Products Nederland dat voor de elektriciteit afhankelijk is van deze zone van het station, niet zonder stroomtoevoer. Aangesloten bedrijven van Air Products Nederland, zoals onder andere Shell Pernis, zijn namelijk weer afhankelijk van de leverantie van gassen door Air Products. Volker Energy Solutions heeft alle werkzaamheden ruim binnen de gestelde tijd kunnen afwerken.