Zoeken
f89fca72-ae0d-43f4-b920-91eae213ea0b.jpg

Renovatie 150 kV station Krimpen aan den IJssel

In opdracht van TenneT renoveert Volker Energy Solutions het 150 kV hoogspanningsstation in Krimpen aan den IJssel. Dit station is 50 jaar oud en aan renovatie toe. Het werk dat Volker Energy Solutions hier verricht betreft de vervanging van 22 velden. Een specialistische klus!

Volker Energy Solutions renoveert in totaal 22 velden

In 2018 is Volker Energy Solutions gestart met de renovatie van het 150 kV station en de werkzaamheden zijn op dit moment in volle gang. Op dit moment zijn we aangekomen bij deelopdracht 5 (van de in totaal 6 deelopdrachten). De civiele werkzaamheden zijn zo goed als afgerond. De fundering is gesloopt en weer opgebouwd en de velden zijn gevuld met speciale kleikorrels en daarna afgedekt met porfier. De betonpoeren met ankers steken hier netjes boven uit en Volker-ES kan nu beginnen met het plaatsen van het staal. Op het staal komen daarna de hoogspanningscomponenten.

Ook de laatste werkzaamheden van deelopdracht 4 worden op dit moment afgerond. De laatste VNB is ingegaan; in deze periode gaat een gedeelte van de installatie uit waardoor deze niet gebruikt kan worden. Ook wordt de laatste oliedruk kabel vervangen door een XLPE hoogspanningskabel. De kabel wordt hierna omgelegd naar een overgangsmof.

Verantwoordelijk voor de gehele engineering en uitvoering

Op dit project zijn wij verantwoordelijk voor de gehele engineering en uitvoering en samen met TenneT zorgen we dat het station op een veilige manier in bedrijf kan blijven tijdens de renovatiewerkzaamheden.

Het vernieuwde hoogspanningsstation is in 2022 gereed

Als alles volgens planning verloopt worden de werkzaamheden voor deelopdracht 5 in het laatste kwartaal van 2021 afgerond en kan er gestart worden met deelopdracht 6. Aan het einde van 2022 is de renovatie van het gehele hoogspanningsstation gereed. Volker Energy Solutions heeft de in totaal 22 velden dan volledig gerenoveerd en het 150kV hoogspanningsstation in Krimpen aan den IJssel kan er weer tegenaan voor de komende 50 jaar!