Zoeken

Het verzwaarde en uitgebreide 110kV hoogspanningsstation Vierverlaten is in gebruik!

Het is zover, het 110kV hoogspanningsstation Vierverlaten is in gebruik. Er zijn drie nieuwe hoogspanningsvelden, drie vermogenstransformatoren en twee middenspanningsinstallaties gerealiseerd. Daarnaast zijn er twee bestaande hoogspanningsvelden opgewaardeerd.

20230404_115644 Vierverlaten Groningen.jpg
20230404_115644 Vierverlaten Groningen.jpg

Unieke samenwerking tussen TenneT en Volker Energy Solutions

De nauwe samenwerking tussen TenneT, Enexis, Equans en Volker Energy Solutions heeft ervoor gezorgd dat binnen twee jaar na start van het ontwerp de regio Groningen kan beschikken over 270 MVA extra aansluitvermogen. Binnen dit project zijn er drie nieuwe hoogspanningsvelden, drie vermogenstransformatoren en twee middenspanningsinstallaties gerealiseerd ten behoeve van Enexis. Daarnaast zijn er twee bestaande hoogspanningsvelden opgewaardeerd. Dit soort uitbreidingen zijn noodzakelijk, want nieuwe grootverbruikers en opwekkers zoals zonneparken en windparken moeten aangesloten worden op het net.

Projectleider Eva Vis van TenneT: “De manier waarop TenneT en Volker Energy Solutions hebben samengewerkt is uniek: het samen ontwerpen, bouwen en inbedrijfstellen heeft het werk voor alle betrokkenen leuker en uitdagender gemaakt. Een trend? Nee: de toekomst. Meer en meer is samenwerking tussen partijen noodzakelijk om de energietransitie mogelijk te maken. Hoe leuk is het om actief een bijdrage te leveren aan de energietransitie? Met nog meer vakmensen kunnen wij beter en sneller inspelen op de elektrificatie van Nederland.”

Lees hier meer over onze werkzaamheden op dit project