Zoeken
HV station Kelpen

Start Kelpen in het kader van het TenneT Bay Replacement Program

26 januari is de aftrap geweest van project Kelpen, een 150 kV HV-station van TenneT dat aan vervanging toe is en daarom omgebouwd en uitgebreid moet worden. De aftrap betrof een kennismaking met alle betrokken partijen en een informatieoverdracht van TenneT.

Het Bay Replacement Program

Ruim 140 hoogspanningsstations in Nederland zijn aan vervanging toe. Door de toenemende vraag naar elektriciteit aangedreven door de energietransitie moet dit met spoed gebeuren. De vervanging en opwaardering van deze 110- en 150kV stations in een beperkte tijd is een enorme uitdaging. Voor deze operatie ontwikkelde TenneT samen met marktpartijen een gestandaardiseerd en modulair stationsconcept. 

Levering van elektra is gegarandeerd 


Station Kelpen wordt uitgebreid van vier naar negen velden. De uitdaging daarbij is dat het oude station nooit uit mag gaan, want de stroomvoorziening moet gegarandeerd blijven tijdens het hele ombouwproject en het moet in hoog tempo gebeuren. Na vervanging is het hoogspanningsstation klaar voor de toekomst. Deze bijeenkomst is een goed startpunt voor ons team onder leiding van de ervaren projectmanager John Meulepas om afspraken te maken en zo samen het project tot een succes te maken.