icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Design & Engineering

Design & Engineering

Volker Energy Solutions is dé specialist voor het ontwerpen van complexe hoogspanningsinfrastructuur. Met een uitgebreid team van professionals, helpen we onze klanten in alle fases van het engineeringproces. Duurzaam, innovatief, op maat gemaakt en met een hoge bedrijfszekerheid.

Het ontwerp

Wij beginnen met het gedegen in kaart brengen van de wensen en richtlijnen van de klant in een conceptueel ontwerp. Als er nog geen voorlopig ontwerp is, dan maken wij dit op basis van het conceptuele ontwerp. Om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen, leveren wij aanvullende diensten om het conceptueel ontwerp verder uit te werken. Dit zijn engineering diensten zoals tracé-onderzoeken en netstudies voor onder andere kortsluit- en loadflowberekeningen. Ook het opstellen van aanvraagspecificaties, het adviseren in de opzet van een beheer & onderhoudsorganisatie en het adviseren in mogelijkheden met betrekking tot het onderhoud.

Vanuit het voorlopig ontwerp stellen wij een compleet programma van eisen op. Het voorlopig ontwerp werken we uit in een definitief ontwerp, waarin het ontwerp in detail wordt uitgewerkt. Vervolgens stellen we ook een uitvoeringsontwerp op, waarmee het ontwerp ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Systems Engineering methode

In al onze projecten werken wij volgens de Systems Engineering methode. Met onze zelf ontwikkelde systemen maken wij aantoonbaar en traceerbaar dat onze ontwerpen voldoen aan het programma van eisen.

Deze ontwerpwerkzaamheden doen wij met een toegewijd team van specialisten op alle vakgebieden. Van primaire engineering voor alle hoogspanningscomponenten, naar secundaire engineering voor alle aansturing, tot civiel en bouwkundige ontwerpen voor de stations en funderingen. Dit alles doen wij samen met onze eigen Systems Engineering specialisten, BIM-modelleurs en Detail Engineers.

BIM

Eén van de pijlers van onze ontwerpen is het gebruik van BIM. Voor Volker Energy Solutions is BIM meer dan een digitale representatie van het te bouwen project. Met BIM zorgen wij ervoor dat we verschillende bedrijfsprocessen van diverse disciplines van de juiste informatie wordt voorzien. Daarnaast zorgen we ervoor dat deze informatie makkelijk aangevuld en verrijkt kan worden met kennis en kunde.

Wat wij doen